3 motive pentru care ar fi bine să optezi pentru o mașină electrică

3 motive pentru care ar fi bine să optezi pentru o mașină electrică

Reading 3 motive pentru care ar fi bine să optezi pentru o mașină electrică 3 minutes Next Ce avantaje îți aduce propria stație de încărcare auto electrică?

3 motive pentru care ar fi bine să optezi pentru o mașină electrică

Dacă acum încă mai ai posibilitatea de a alege între a-ți cumpăra sau nu o mașină electrică, peste 13 ani vei fi obligat să alegi o astfel de variantă ”verde” sau ecologică. Uniunea Europeană și-a propus ca până în anul 2035 să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 100%, iar asta înseamnă că din anul 2035 nu vei mai putea cumpăra o mașină nouă pe benzină sau motorină, ci doar o mașină electrică. Dacă vrei acum să îți schimbi mașina, ar fi bine să iei în considerare avantajele pe care ți le aduce o mașină electrică:

  1. Mașinile electrice vin la pachet cu costuri mai mici.

Este adevărat că prețul energiei electrice a crescut mult în ultima perioadă, dar la fel de mult a crescut și prețul benzinei și al motorinei. La un calcul simplu, vei vedea că este mai ieftin să te deplasezi cu o mașină electrică, decât cu una care are motor cu ardere internă. Să nu mai vorbim de faptul că întreținerea mașinii electrice nu este la fel de costisitoare – nu va mai trebui să îți faci griji pentru schimbul de ulei, schimbul filtrelor de aer, reparații la bujii, curele de distribuție, etc. pentru că motorul electric este mult mai simplu decât cel pe benzină sau diesel.

  1. Mașinile electrice protejează mediul înconjurător.

Dacă ești genul de persoană care se gândește de două ori înainte de a face ceva ce ar putea dăuna mediului înconjurător, nu ar mai trebui să stai pe gânduri nici când vine vorba de schimbarea mașinii cu una electrică care nu poluează și nu afectează în niciun fel natura. În plus, vei contribui și la îmbunătățirea calității aerului pentru că nu mai ajunge nicio substanță toxică în aer atunci când conduci o mașină electrică.

Iar dacă iei în considerare și investiția în panouri solare și într-o stație de încărcare electrică proprie echarged, instalată chiar la tine în curte, vei conduce această mașină pe gratis.

  1. Taxele sunt mult mai mici atunci când vine vorba de o mașină electrică.

Nu știm cum se vor schimba lucrurile în viitor, însă, în momentul de față, dacă deții o mașină electrică 100%, nu plătești impozit. În cazul unei mașini pe benzină sau diesel, impozitul poate să ajungă și la câteva mii de lei. Astfel de facilități fiscale au fost impuse tocmai pentru a încuraja populația să renunțe la mașinile care poluează atât de mult și să opteze pentru varianta mai ecologică.

Aceasta nu este singura facilitate fiscală de care poți beneficia dacă alegi o mașină electrică. Dacă te înscrii în programul ”Rabla Plus” poți primi un voucher de 10.000 euro pe care îl poți folosi pentru cumpărarea unei mașini electrice 100% sau un voucher de 4.500 euro pentru achiziția unui autoturism hybrid. Dacă prețul mașinii era până acum singurul impediment care te ținea pe loc, acum poți profita de acest program pentru a economisi o sumă considerabilă de bani.

O mașină electrică este varianta cea mai bună pe termen lung. Consumă puțin (mai ales dacă alegi să îți instalezi acasă propria stație de încărcare), mentenanța este simplă și deloc costisitoare, iar poluarea este inexistentă. 

Livrare gratuita

✓ Livrare in 2-4 zile lucratoare.

✓ 14 zile drept de retur.