Ce avantaje îți aduce propria stație de încărcare auto electrică?

Ce avantaje îți aduce propria stație de încărcare auto electrică?

Ce avantaje îți aduce propria stație de încărcare auto electrică?

Dacă te numeri printre posesorii unui automobil electric, probabil ai pierdut deja prea mult timp la cozi pentru a-ți încărca mașina. Din păcate, numărul stațiilor de încărcare auto s-a redus drastic odată cu decizia marilor magazine de a închide temporar sau chiar definitiv stațiile pentru clienții lor. Decizia a fost luată în această toamnă, ca urmare a creșterii semnificative a prețului pentru energia electrică. Dacă ai luat în considerare instalarea unei stații de încărcare auto echarged chiar la tine acasă, ar trebui să știi că este o variantă bună, ce îți aduce multe beneficii. Iată câteva dintre ele:

  • Nu mai trebuie să cauți stațiile disponibile din zonă

Poate fi destul de stresant să stai să verifici dacă este vreo statie incarcare masina electrica disponibilă în zona în care te afli. Pot fi zile în care ai noroc și nu e nimeni la încărcare și pot fi zile în care parcă toți proprietarii de mașini electrice au rămas fără baterie. O astfel de situație poate fi și mai stresantă dacă ai uitat să îți încarci bateria și nu mai ai autonomie foarte multă – ajungi sau nu cu mașina la stația de încărcare auto electrică?

  • Nu mai trebuie să pierzi timpul

Ce faci de obicei în timpul în care mașina se încarcă? Nu o poți lăsa acolo, deci trebuie să îți găsești o activitate. De ce să nu folosești acest timp pentru a fi împreună cu familia? O stație de încărcare auto electrică la tine acasă îți aduce acest beneficiu al timpului – mașina se încarcă, în timp ce tu stai cu familia sau prietenii, te relaxezi și te pregătești pentru o nouă zi. Ca să te convingi de acest lucru, gândește-te doar la cât timp ai pierdut în ultima lună cu încărcarea mașinii la stațiile publice de încărcare auto. Parcă nici nu îți vine să faci calculele, nu?

  • Nu mai trebuie să plătești atât de mult.

Încărcarea mașinii acasă este mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât folosirea unei stații de încărcare auto publică. Costurile sunt mai mici și poți controla mult mai bine perioada de încărcare. Poți fi tot timpul conectat la stația de încărcare auto de acasă și poți vedea în timp real cât mai trebuie să ții mașina în priză pentru o încărcare completă. Mai mult decât atât, poți chiar și să programezi o încărcare de la distanță. Dacă alegi să investești și într-un sistem de panouri fotovoltaice, atunci nici nu mai putem vorbi de costuri – vei ajunge să circuli cu mașina pe gratis, fără să mai depinzi de furnizorul de energie electrică, ci doar de resursele naturale, în acest caz, de soare.

Deși îți poți încărca mașina acasă, la o priză de perete, îți recomandăm să optezi totuși pentru o stație de încărcare dedicată pentru că îți aduce mai multă siguranță, un cost mai mic și posibilitatea de a regla puterea de încărcare utilizată (spre exemplu, poți reduce puterea încărcării mașinii dacă vrei să folosești în același timp și un aparat de uz casnic).

Dacă vrei mai multe informații despre stațiile de încărcare auto electrice, nu ezita să ne contactezi! Suntem aici să te ascultăm și să identificăm soluția potrivită pentru tine!

Livrare gratuita

✓ Livrare in 2-4 zile lucratoare.

✓ 14 zile drept de retur.