Cele mai frecvente întrebări despre stațiile de încărcare auto electrice de uz casnic

Cele mai frecvente întrebări despre stațiile de încărcare auto electrice de uz casnic

Ce avantaje îți aduce propria stație de încărcare auto electrică? Reading Cele mai frecvente întrebări despre stațiile de încărcare auto electrice de uz casnic 3 minutes Next Cum alegi o stație de încărcare auto potrivită pentru nevoile tale?

Cele mai frecvente întrebări despre stațiile de încărcare auto electrice de uz casnic

Stațiile de încărcare auto electrice de uz casnic au început să fie din ce în ce mai populare, pe măsură ce șoferii conștientizează beneficiile pe care o astfel de stație personală le are: economie de timp și bani, comoditate, posibilitatea de programare a încărcării, etc. Dacă și tu iei în considerare investiția într-o astfel de statie incarcare masini electrice, ai ajuns unde trebuie pentru că am adunat cele mai frecvente întrebări ale șoferilor cu privire la acest subiect și răspunsurile care îți vor face decizia mult mai ușoară.

Cât durează încărcarea la o astfel de stație de uz casnic?

Depinde de puterea stației de încărcare – în general, stațiile de încărcare auto publice au o putere de 7 kW, iar o încărcare completă a mașinii durează în jur de 3-4 ore. Există însă și stații de încărcare rapide și ultrarapide (cu o putere de maxim 350 kW), dar și stații de încărcare lente, cu o putere cuprinsă între 3 kW și 6 kW, care sunt recomandate pentru încărcarea pe timp de noapte – în acest caz, încărcarea durează în jur de 8-12 ore pentru mașinile electrice 100% și 2-4 ore pentru mașinile hibrid.

Poți încărca o singură mașină la o stație de încărcare auto de uz casnic?

Nu, poți încărca mai multe mașini simultan, însă trebuie să fii atent la puterea instalației electrice (dacă este supraîncărcată, există un risc mare de scurt circuit). Dacă vrei să încarci mai multe mașini, trebuie să alegi o stație de încărcare cu mai multe terminale – 2 terminale pentru 2 mașini, 3 terminale pentru 3 mașini, etc.

De cât spațiu ai nevoie pentru instalarea unei stații de încărcare auto electrică?

Stațiile de încărcare auto de uz casnic au dimensiuni reduse și un design modern, tocmai pentru a se potrivi în tot felul de spații – poți monta o astfel de stație în garaj sau în exteriorul locuinței, fără nici un fel de problemă. Poți opta pentru o stație de încărcare auto montată direct în perete, iar în această situație, spațiul de care ai nevoie este egal cu zero.

Cât de sigure sunt stațiile de încărcare de uz casnic?

Atâta timp cât respecți normele de siguranță în montarea stației de încărcare de uz casnic, nu există niciun pericol în folosirea stațiilor de încărcare auto. Pentru liniștea ta, poți totuși să contactezi un electrician profesionist care să evalueze situația instalației electrice din cadrul locuinței tale și îți spună dacă există sau nu vreo problemă cu ea.

Ce costuri implică montarea stațiilor de încărcare auto electrice?

Achiziția în sine a unei stații de încărcare auto electrice nu implică costuri foarte mari. Există stații de încărcare auto electrice cu prețuri ce pornesc de la 2.500 lei, un preț destul de mic pentru beneficiile pe care ți le aduce. În plus, această investiție se va amortiza imediat, mai ales dacă ai deja și un sistem de panouri voltaice și beneficiezi de energie electrică în mod gratuit.

Sfatul nostru este să nu mai stai pe gânduri și să optezi pentru instalarea unei stații de încărcare auto de uz casnic la tine acasă! Te vei convinge imediat că ai luat cea mai bună decizie.

Livrare gratuita

✓ Livrare in 2-4 zile lucratoare.

✓ 14 zile drept de retur.