Piața mașinilor electrice din România este în plină expansiune. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Piața mașinilor electrice din România este în plină expansiune. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Cum alegi o stație de încărcare auto potrivită pentru nevoile tale? Reading Piața mașinilor electrice din România este în plină expansiune. Cum stăm cu stațiile de încărcare? 3 minutes Next Tipuri de statii de incarcare auto si caracteristicile acestora

Piața mașinilor electrice din România este în plină expansiune. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

 

Unul dintre cele mai importante obiective UE este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în anul 2030 și de 100% până în anul 2035 – asta înseamnă că din anul 2035, pe piața UE va fi interzisă introducerea autoturismelor și camionetelor care funcționează cu motoare cu ardere internă. Această prevedere se aplică doar mașinilor noi, nu și celor vechi, însă se previzionează că autoturismele uzate vor fi retrase din trafic în mod natural până atunci. Putem spune că se urmărește transformarea industriei auto într-una cât mai ”verde”, iar țările europene au început să facă deja primii pași în această direcție.

Piața mașinilor electrice din România – ce spun statisticele?

Conform ultimelor date publicate de APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), se pare că anul trecut, s-a dublat numărul înmatriculărilor de autoturisme electrice și hibride. În anul 2021, cota de piață a mașinilor ecologice s-a ridicat la 15.5%. În același timp, numărul de autoturisme electrice vândute în 2021 a crescut cu nu mai puțin de 122.3%, față de anul 2020. Printre cele mai vândute mașini electrice în anul 2021, în România, se numără Dacia Spring (3.068 mașini), Volkswagen Up! (435 mașini) și Hyundai Kona (384 mașini).

Principalul motiv pentru care numărul de autoturisme electrice achiziționate a crescut este lansarea programului ”Rabla Plus” – toți cei care doresc să facă acest pas către o industrie a automobilelor ”verde” pot aplica pentru obținerea unui voucher de 10.000 euro care poate fi folosit pentru achiziția unui autoturism electric 100% sau pentru un voucher de 4.500 euro pentru achiziția unui autoturism hybrid.

Situația stațiilor de încărcare electrică din România

Proprietarii de automobile electrice întâmpină o problemă destul de mare atunci când vine vorba de utilizarea mașinii: nu există suficiente stații de încărcare electrică. Deși anul trecut tot mai multe supermarket-uri și magazine mari au instalat astfel de stații pentru clienți, în toamna acestui an, s-au închis multe stații de încărcare electrică din cauza prețului la energie electrică care a crescut semnificativ. Oamenii care obișnuiau să meargă la cumpărături la supermarket-uri și să lase mașina la încărcat în timpul petrecut la magazin s-au văzut în situația de a se readapta și de a căuta și alte soluții de încărcare a mașinii, odată cu închiderea temporară sau definitivă a acestor stații de încărcare gratuite.

Mulți dintre ei au investit în instalarea unei astfel de stații acasă, economisind astfel timp și sume semnificative de bani. Iată câteva avantaje pe care propria statie de incarcare auto de la echarged.ro ți le aduce:

  • Timpul de încărcare este mult mai mic față de încărcarea la o priză clasică,
  • Scapi de cozile de la stațiile de încărcare publice,
  • Câștigi timp – mașina se încarcă în timp ce tu te relaxezi în casă,
  • Poți programa încărcarea mașinii și poți urmări costul încărcării.

Dacă și tu te-ai săturat să cauți stații de încărcare disponibile în zona în care te afli și vrei să îți încarci mașina mult mai ușor și mai rapid, acasă, nu ezita să ne contactezi pentru a găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine!

 

 

Livrare gratuita

✓ Livrare in 2-4 zile lucratoare.

✓ 14 zile drept de retur.